Sorteer op
Sorteer op

Kelim vloerkleed of tapijt; producten met een verhaal!

Kies je voor een vloerkleed vanwege de uitstraling, de prijs, de kwaliteit of het verhaal achter het vloerkleed? Wanneer je op alle vragen ja kunt antwoorden, dan is het kelim vloerkleed zonder twijfel een goede optie voor jou. De kelim vloerkleden zijn vooral tapijten met een duidelijk en lang verhaal. De vloerkleden komen voort uit een traditie die bijzonder oud is en die we vooral terugvinden in de streek tussen Turkije en Iran.

Nu is dat overigens al lang niet meer de enige plek waar deze kelim vloerkleden gemaakt worden. De techniek, de traditie en het verhaal zijn heel de wereld overgegaan. Van de wevers in de bergen tot de nomaden die de kelim tapijten mee zouden hebben om te kunnen eten op plekken met veel zand; van de kelim vloerkleden met lossen draden aan de achterkant tot compleet afgewerkte vloerkleden die je uiteraard gewoon bij ons in de webwinkel kunt vinden. Met een kelim tapijt sla je de plank nooit mis. Het leukste: bij ons vind je ze tegen aantrekkelijke prijzen én met zoveel aanbod dat er altijd een vloerkleed is dat past bij jouw interieur! Daarom zijn wij jouw vloerkledenspecialist.

Ambachtelijk historische kleden

Kelim vloerkleden komen niet alleen voort uit een eeuwenoude traditie; ze zijn ook het toppunt van ambachtelijkheid. Het handwerk met jarenlange ervaring, aandacht voor kwaliteit en het altijd aan kunnen passen van motieven omdat alles met de hand gemaakt wordt. Ook de geschiedenis van de kelim tapijten draagt bij aan de populariteit. Ga maar na, wat heb jij het liefst wanneer je echt vrij kunt kiezen; een tapijt dat in massa geproduceerd is zonder verhaal, of een kelim vloerkleed waarbij je tal van verhalen kunt bedenken. Wat maakt het uit of het historisch helemaal correct is.

Ambachtelijk historische tapijten zijn niet alleen leuk om een verhaal te vertellen. Ze passen ook helemaal thuis in de authentieke interieurs van tegenwoordig. Heb je een huisstijl waarbij je natuurlijke materialen wilt gebruiken, waarbij duurzaamheid vooropstaat of waarin je vooral ‘echte’ accessoires, meubels en aankleding wilt gebruiken? Dan zijn de kelim vloerkleden een element dat je niet mag missen, want dat past helemaal in de lijn!

Gebruikt door nomaden

Kelim tapijten gebruikt door nomaden? Dat is niet het hele verhaal. Kelim tapijten, en dan vooral de Perzische varianten, werden niet alleen gebruikt door nomaden. Het waren vooral de nomaden die deze vloerkleden maakten. Deze werden vervolgens zelf gebruikt, maar ze werden vooral gemaakt om verkocht te worden.

Het is daarom niet heel verrassend dat de Aziatische nomaden aangewezen worden als de uitvinders van de kelim tapijten. Of dat helemaal waar is, is niet goed te achterhalen. Het is niet zo dat in die tijd al gewerkt werd met labels en mensen afbeeldingen maakten voor hun Instagram om te laten zien wat ze gedaan hadden.

Oosterse en zomerse look en feel

Het verhaal, het handwerk, de motiefjes en de kwaliteit van de kelim tapijten; het zorgt allemaal samen voor een Oosterse look in huis, met een zomerse feel. Zeker wanneer je kiest voor de lichtere kleuren of de dunnere tapijten. Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat we een breed aanbod met verschillende kelim vloerkleden op de website hebben staan, zodat je altijd meer dan genoeg keuze hebt. Zo kun je zelf bepalen of je voor de Oosterse look kiest, een zomerse uitstraling in huis wilt of juist een kelim mat wilt zoeken die helemaal past bij de inrichting die jij op dit moment hebt.

Dunne tapijten

Kelim tapijten staan ook wel bekend als dunnere tapijten. Dat heeft echter te maken met de materiaalkeuze en de manier van weven die gebruikt is. Bij ons in de webwinkel vind je alle mogelijke tapijten. Aangezien we altijd alle informatie bij de vloerkleden zetten, weet je direct hoe dun de tapijten zijn die je bij ons kunt vinden.

De fijne weeftechniek zorgt er bijvoorbeeld voor dat de Scandinavische kelim tapijten bijzonder licht, dun én omkeerbaar zijn.

Natuurlijke materialen

We schreven het al eerder, maar laten het nog eens langskomen omdat het zo belangrijk is. Authentieke en natuurlijke materialen zijn steeds belangrijker voor de mensen die hun interieur en stijl samenstellen. Gaat het om de ambachtelijke kelim vloerkleden, dan kun je er gerust op rekenen dat er alleen gebruikgemaakt is van natuurlijke materialen.

Zoek je een kelim vloerkleed, kijk dan eens op onze website zodat je inspiratie op kunt doen of direct kelim tapijten kunt vinden die bij jou passen. Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je dat wij eens met je meekijken naar de mogelijkheden? Dan neem je uiteraard gewoon contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

© 2014 - 2023 Vloerkledenwereld.nl | sitemap | rss